27 Kasım 2013 Çarşamba

KRALİÇE KARINCANIN İŞÇİ KARINCALARLA KONUŞTUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

Bugünkü yazımda size çok bilinmeyen bir konudan bahsedeceğim. Araştırmacılar, karınca kolonisinin yuvasına çok küçük mikrofonlar ve hoparlörler yerleştirdiler ve mikrofonlardan tespit ettikleri ses çok şaşırtıcıydı! Kraliçe karınca, işçi karıncalarla konuşuyordu.
Oxford Üniversitesinden bir araştırmacı kraliçe karıncanın ses kaydını farklı vakitlerde karınca kolonisine dinletti ve bu sesi duyan karıncaların çenelerini açarak ve antenlerini havaya kaldırarak bu sesi saatlerce hareketsiz dinlediklerini tespit etti. Duydukları farklı ses kayıtlarına göre de işçi karıncalar farklı tepki veriyorlardı.Karıncalar bildiğimiz gibi koloniler halince yaşayan canlılardır, hem çok çalışkandırlar hem de tüm koloni mükemmel bir iletişim içerisindedir.
Binlerce insanın küçük bir yerde toplandığını düşünün, karıncalardaki gibi müthiş bir düzen içerisinde görevlerini hiç aksatmadan ve şaşırmadan yaşamaları imkansızdır. Ama bu küçücük canlılar Allah’ın onlara ilham etmesiyle, tüm görevlerini kusursuz bir şekilde yerine getirirler. Allah’ın dünyada yarattığı ilk karınca da şu an yaşayan tüm karınca kolonileri de hepsi Allah’ın kontrolündedir ve Allah’ın onlara ilham ettiklerini hiç aksatmadan yerine getirirler.
Bir Kuran mucizesi olarak, Allah dişi karıncanın konuşma özelliği olduğunu aşağıdaki ayette bizlere bildirmiştir:
Nihayet karınca vadisine geldiklerinde, bir dişi karınca dedi ki: "Ey karınca topluluğu, kendi yuvalarınıza girin, Süleyman ve orduları, farkında olmaksızın sizi kırıp-geçmesin." (Neml Suresi, 18)
Bu önemli bilgi Kuran’ın Allah Katından bize indirildiğinin delillerinden biridir, günümüz teknolojisiyle yeni yeni keşfedilen bilgiler 1400 yıl öncesinden Kuran’da bize haber verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder