28 Eylül 2012 Cuma

Alp TÜRKALP ile Mynet Röportajı



(İstanbul’da doğdu. Orta ve Lise Öğretimini Özel Kültür Kolejinde tamamladı. Haliç Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünden mezun.) 

Sosyal medyadaki takipçiler ve videolarınızın bu kadar talep görmesi hoşunuza gidiyor mu? Bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz? 

 Tabii ki çok hoşuma gidiyor, insanların tanıması ve sevmesi çok güzel. Her gün hem yurtdışından hem yurtiçinden, bizi desteklediklerine ve çok severek takip ettiklerine dair binlerce mesaj ve yorum geliyor. İşte bu sevgiyi ve ilgiyi yaratan Allah’tır, Allah bizleri sevdiriyor. 

  Şu an dekolte olan bayanlardan çok fazla kardeşimiz namaz kılmaya başladı 

Başınızı bağlamamanız birçok kesim tarafından tartışılıyor bu konu hakkındaki yorumunuz?

Biz çok geniş bir kesime hitap ediyoruz, hem çarşaflı hem başörtülü hem de dekolte giyinen arkadaşlarımız var. Genele hakim olan yanlış bir anlayış var, din sadece belli görünümde olan insanlar tarafından sadece belli koşullarda yaşanır sanıyorlar. Oysa din hayatın bütünüdür. Çarşaflı da başı açık olan da başörtüsü takan da %100 tertemiz Müslümandır. Dünyanın çok geniş bir kesimi başı açık hanımlardan oluşuyor. Ve az önce ifade ettiğim yanlış bakış açısı nedeniyle bu insanlar hep İslam’dan uzak tutulmuş, İslam onlara hep uzak gösterilmiş. Ama şimdi bu yanlış durum değişiyor, bizi gördükten sonra dekolte giyinen hanımların, modern üniversite öğrencilerinin yani dinden uzak tutulmuş kesimin içinde İslam’a yönelen çok fazla kişi oldu. Hem modern hem de dindar olunabileceğini tüm dünyaya gösterdik. Başı açık da dekolte giyinen de çarşaflı da bizim kardeşimizdir, hepsi bizim için eşittir, Allah ayetinde üstünlüğün yalnızca takvayla olacağını bildirmiştir. Şu an dekolte olan bayanlardan çok fazla kardeşimiz namaz kılmaya başladılar.

  Adnan Oktar'la program dışında ilişkileriniz nasıldır? 

Günlük hayatımda da her zaman danıştığım ve fikirlerine çok değer verdiğim için tabii ki Hocamızla hep bağlantı içerisindeyim, onun fikirleri ve sözleri benim için çok önemlidir, zaten Kuranda Allah, istişarenin önemini bildirmiştir. Dünyada her şeyi kontrol altında tutmaya çalışan bir Darwinist diktatörlük var. Dünyadaki terörün ve savaşların son bulması için en başta Darwinist düşünceye karşı ilmi bir mücadele verilmesi gerekiyor. Terörün de kaynağında Darwinist eğitim yatıyor, istediğiniz kadar askeri müdahale yapın, komünist zihniyetin dayanağı olan Darwinist ideolojinin yanlışlığını ilmen çökertmezseniz hiçbir sonuç elde edemezsiniz. İşte bu ilmi çalışmanın yapılmasına ve dünyada Darwinist sistemin çökmesine Hocamız vesile oldu, hazırladığı 4 ciltlik Yaratılış Atlası evrim teorisini yerle bir etti. Allah yolunda yaptığı bu önemli faaliyetlerinden dolayı da Hocamızı Allah aşkıyla çok fazla seviyorum ve dünyada ve ahirette sonsuza kadar birlikte olmak istiyorum.

  Adnan Oktar’ın size karşı yaklaşımı nasıl?

Hocamız çok şefkatli, merhametli ve sevgi dolu bir insandır, Kuran’da Allah’ın bize örnek gösterdiği güzel ahlak özelliklerine Hocamızın her anında şahit oluyorum. Değerli Hocamız haramlara ve helallere çok dikkat eder, tüm ibadetlerinde titizdir örneğin 5 vakit namazını tek bir kere bile aksatmamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder