12 Ekim 2012 Cuma

SEVGİYE EVET, NEFRETE DUR ! -YES TO LOVE, NO TO HATRED



 Birbirimizi çok sevelim, sevmemek bölünmeyi körükler. Birbirimizi çok çok sevmemiz, çok hayati. Dost olalım, kardeş arkadaş olalım. Nefret söyleminde bulunanları kınayalım, ayıplayalım. Nefret söylemlerini herkes her gün kınarsa, ayıplarsa bunlar yılarlar. Biz bunu ibadet olarak yapacağız. İnternette, facebookta her yerde "SEVGİYE DAVET, NEFRETE DUR" kampanyası başlatalım. Sevgiyle herşey çok kolay olur. Siyaset de ticaret de kolay olur. Allah için seveceğiz, Allah'ın yarattıklarını da Allah'tan dolayı seveceğiz. Bu, hergün düğün bayram demek. 

 Peygamberimiz (sav) hangi dinden ve kabileden olursa olsun herkese şefkatle, sabırla, merhametle ve sevgiyle yaklaştı ve insanları büyük bir anlayış içinde dine davet etti. Hz. Muhammed (sav)'in çevresindekilere gösterdiği bu güzel tavır Kuran'da şöyle bildirilmektedir:

 Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile... (Al-i İmran Suresi, 159)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder